duminică, 13 noiembrie 2016

Varza murata

Varza murata






Varza murata



Aceasta reteta este dedicata celor ce nu au avut timp pana acum sa puna varza la murat, este si cazul meu de altfel. Este o reteta veche cu care nimeni in familia mea nu a dat gres.Suntem mari consumatori, asa ca reteta mea este pentru un butoi de 120 de litri, iar restul ingredientelor sunt :
     - 60 de kg de varza alba
     -1-2 buc varza rosie(optional, pentru culoare)
     -1 sfecla
     -1 telina cu Frunze
     - crengute de cimbru
     -crengute de marar uscat
     -50 gr de orez
     -100 gr de boabe de porumb
     - 3-4 radacini potrivite de hrean
     - sare de muraturi


Curatam varza de frunzele stricate de deasupra, scobim usor in cotor cu un cutit si punem la fiecare varza aproximativ jumatate de lingurita de sare si o asezam in butoi. Cand am umplut butoiul , punem deasupra sfecla si telina taiate felii si restul ingredientelor. Saramura se face cu apa calduta, la 10 litri de apa 10 linguri de sare. In prima saptamana se vantura in fiecare zi si apoi mai rar pana este gata. Spor la treaba.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu