joi, 15 ianuarie 2015

Clatite de post

Clatite de post








   INGREDIENTE:

  •  faina-1 cana
  • apa carbogazoasa- 1 cana
  • ulei- 50 ml
  • zahar- 2linguri
  • scortisoara 1/2 lingurita
  • zahar vanilat 1 lingurita
  • un varf de cutit praf de copt
  • un praf de sare         
  MOD DE PREPARARE:
   
     Punem intr-ul bol toate ingredientele uscate (faina, scortisoara, zaharul,zaharul vanilat, praful de copt si sarea), apoi adaugam apa carbogazoasa si uleiul amestecand usor cu telul sau cu mixerul. La final veti avea un aluat care are consistenta asemanatoare smantanii.Clatitele se coc pe ambele parti, intr-o tigaie unsa cu ulei. Pentru umplutura  eu am folosit dulceata de capsuni, dar asta se poate schimba dupa preferintele fiecaruia, iar ca decor ciocolata amaruie topita la bain-marie si putin zahar pudra vanilat pentru un plus de aroma. POFTA BUNA.


Extra Tags:retete de prajituri, retete de prajituri de casa, retete de prajituri rapide, retete prajituri usoare, reţete prajituri,clatite de post,retete desert 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu