Prajitura cu mere
Prajitura cu mere
Pentru o tava de 25cm/40cm eu am folosit urmatoarele ingrediente:
-4 oua intregi
-18 linguri zahar
-18 linguri ulei
-18 linguri lapte
-24 linguri faina
- 2 plicuri praf de copt(20 grame)
Ingrediente umplutura
-2 kg de mere
-zahar dupa gust
-scortisoara
Mod de preparare
Incepem cu pregatirea merelor : se curate , se dau pe
razatoare si se calesc cu zahar pana
scade sucul pe care il lasa. Cand s-au calit adaugam putina scortisoara si le
lasam deoparte sa se raceasca.
Pentru blat , mixam ouale intregi
cu zaharul ,apoi adaugam uleiul si
incorporam foarte bine.Separat , intr-un bol amestecam faina cu praful de copt,
adaugand cate putin in amestecul precedent ,alternand cu laptele.Eu am tapetat
tava cu putin ulei si faina, dar puteti folosii si hartie de copt si puneti
jumatate din aluat in cuptorul preincalzit , pentru 10-15 minute . Se scoate
apoi si se pune marul calit , se intinde foarte bine ,iar pe deasupra restul de aluat si lasam la cuptor pentru 40
de minute la foc mediu.
Pentru servire pudrati cu
zahar si taiati cand este rece. Pofta
buna! Este aromata si frageda, sunt sigura ca va fi pe placul
vostru.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu