miercuri, 9 noiembrie 2016

Lucruri care iti fac mai placut si mai usor timpul petrecut in bucatarie

Lucruri care iti fac mai placut si mai usor timpul petrecut in bucatarie




Lucruri care iti fac mai placut si mai usor timpul petrecut in bucatarie


  Gastronomia este considerata o arta  ,nu putem avea toti acest simt artistic, dar si  noi restul oamenilor care impartasim aceasta pasiune ne putem face viata in bucatarie mult mai usoara cu ajutorul unor mici secrete.  Pe cele care le stiu , le voi scrie aici poate va sunt de folos.
     -verdeata care este palita isi revine usor daca este tinuta in apa rece cu putin otet. 
    -pentru a pastra culoarea verde a legumelor fierte precum mazarea, fasolea verde sau spanacul  este de mare ajutor la fiert putin bicarbonat iar dupa fierbere scaldate in apa rece.
    -ca sa nu sara ulei atunci cand prajim ceva, punem putina sare in el.
    - cartofi se fierb cel mai bine la foc domol, asa se vor pastra intregi  si fierti uniform.
    -cand cureti ardei iuti ,pentru a evita sa ramana iuteala pe maini ,masati mainile in prealabil cu ulei de gatit.
   - daca aveti nevoie sa raciti repede o sticla cu vin, udati un prosop de hartie in care infasurati sticla si apoi puneti la congelator pentru 15 min.
 - fierbeti oua in apa cu putin otet, asa se vor curate mai usor.
 -daca supa a scazut prea mult si vreti sa completati cu apa, puneti apa calda, in felul asta supa ramane clara si nu se intarzie  procesul de fierbere.
  - snitele crocante ,frumos rumenite si fara exces de ulei cu ajutorul prafului de copt. Amesteca putin praf de copt in faina pentru snitele si vor iesi perfecte.
   -ca sa nu stai cu grija ca mancarea da in foc, unge marginea vasului in care fierbi paste, orez sau cartofi cu putin unt sau ulei, iar pentru lapte foloseste o lingura de lemn pe care o asezi transversal pe vas, in felul asta nu mai ai surprize neplacute.
 -pentru reusita unei maioneze aveti nevoie de o lingurita de mustar ,ulei si oua toate la temperatura camerei.
   Acestea sunt micile mele secrete, sper sa va fie de folos.Spor la gatit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu