Lucruri care iti fac mai placut si mai usor timpul petrecut
in bucatarie
Lucruri care iti fac mai placut si mai usor timpul petrecut in bucatarie
Gastronomia este considerata o arta ,nu putem avea toti acest simt artistic, dar
si noi restul oamenilor care impartasim
aceasta pasiune ne putem face viata in bucatarie mult mai usoara cu ajutorul
unor mici secrete. Pe cele care le stiu
, le voi scrie aici poate va sunt de folos.
-verdeata care
este palita isi revine usor daca este tinuta in apa rece cu putin otet.
-pentru a pastra
culoarea verde a legumelor fierte precum mazarea, fasolea verde sau spanacul este de mare ajutor la fiert putin bicarbonat
iar dupa fierbere scaldate in apa rece.
-ca sa nu sara
ulei atunci cand prajim ceva, punem putina sare in el.
- cartofi se fierb
cel mai bine la foc domol, asa se vor pastra intregi si fierti uniform.
-cand cureti ardei
iuti ,pentru a evita sa ramana iuteala pe maini ,masati mainile in prealabil cu
ulei de gatit.
- daca aveti nevoie
sa raciti repede o sticla cu vin, udati un prosop de hartie in care infasurati
sticla si apoi puneti la congelator pentru 15 min.
- fierbeti oua in apa
cu putin otet, asa se vor curate mai usor.
-daca supa a scazut
prea mult si vreti sa completati cu apa, puneti apa calda, in felul asta supa
ramane clara si nu se intarzie procesul
de fierbere.
- snitele crocante
,frumos rumenite si fara exces de ulei cu ajutorul prafului de copt. Amesteca
putin praf de copt in faina pentru snitele si vor iesi perfecte.
-ca sa nu stai cu
grija ca mancarea da in foc, unge marginea vasului in care fierbi paste, orez
sau cartofi cu putin unt sau ulei, iar pentru lapte foloseste o lingura de lemn
pe care o asezi transversal pe vas, in felul asta nu mai ai surprize neplacute.
-pentru reusita unei
maioneze aveti nevoie de o lingurita de mustar ,ulei si oua toate la temperatura
camerei.
Acestea
sunt micile mele secrete, sper sa va fie de folos.Spor la gatit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu