marți, 20 ianuarie 2015

Savarine

Savarine




16 portii
Ingrediente aluat:
- 500 gr faina
- 4 oua
- 300 ml lapte
- 60 ml ulei
- 14 gr de drojdie uscata
- 2 linguri de zahar
- 1 praf de sare

Ingrediente sirop:
- 600 ml apa
- 300 gr zahar
- 1 esenta de rom

Pentru umplutura am folosit 400 ml de frisca lichida (eu am folosit Hulala)

Mod de preparare:

   Incepem cu laptele pe care il punem putin la incalzit.In laptele caldut dizolvam drojdia si o lingura de zahar.Intr-un bol punem faina,ouale,uleiul,laptele amestecat cu drojdia si amestecam pana ce incorporam toate ingredientele foarte bine,iar la sfarsit adaugam praful de sare si mai amestecam putin.
   Lasam aluatul la dospit pentru 30 de min.(la loc cald).Intre timp pregatim siropul,zaharul se pune impreuna cu 600 ml de apa si esenta, intr-o craticioara pe foc si se lasa pana ce da in cateva clocote.Apoi se da deoparte la racit.
   Pregatim formele pentru savarina pe care le tapetam cu hartie de copt.Punem aluatul in forme, putin mai mult de jumate si le lasam la loc cald pentru inca 10 min.Se coc pentru 15 min la cuptorul preincalzit la o temperatura medie.Cand sunt rumenite le scoatem din cuptor si le lasam la racit.Taiem partea crescuta de deasupra ca sa poata sta drepte,iar partea de jos o taiem(nu de tot) cat sa formam capacelul savarinei.
   Se insiropeaza foarte bine si cu ajutorul unui posh le ornam cu frisca batuta ferm in prealabil.Capacelul savarinei l-am ornat cu dulceata de cirese.
    
Sunt delicioase,astept si parerile voastre.





Extra taguri:retete usoare,retete culinare rapide,retete prajituri,retete de prajituri,retete de prajituri simple,retete prajituri savarine,savarine,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu