Cornuri de post
Cornuri de post


Va ofer aceasta
reteta pentru zilele in care vreti ceva
dulce fara multa bataie de cap si cu costuri minime.O puteti face si in zilele
de post.
Ingrediente:
-faina 500 gr
-apa calda 250 ml
-drojdie proaspata 25 de gr
-zahar 4 linguri
-ulei 50 ml
-
o esenta sau coaja rasa de lamaie
-un praf de sare
Pentru
umplutura eu am folosit gem .
Jumatate din cantitatea de apa o puneti intr-un bol mic cu drojdia, zaharul, sarea si 2 linguri de faina, amestecati pana devine
totul omogen si lasati la dospit 10-15 min. Intr-un bol mai mare asezati faina,
de preferat cernuta in prealabil, deoarece aluatul facut astfel este mult mai
pufos. Amestecati si restul de apa in maiaua rezultata si incepeti sa incorporati
faina,tot acum puneti treptat uleiul si esenta.
Framantati foarte bine pana ce aluatul devine omogen si
nelipicios. Lasati la crescut 20 min pana acesta isi dubleaza volumul.
Impartiti aluatul
in 3 bucati egale din care formati 3 bile. Pe masa infainata fiecare bila de aluat o intindeti intr-o foaie
rotunda de 4-5 mm grosime si o taiati in
8 triunghiuri egale, puneti umplutura pe margini si rulati cat mai strans
cornurile.
Intr-o tava tapetata cu putina faina sau hartie de copt ,
asezati cornurile si le coaceti in
cuptorul preincalzit la o temperature de aprox. 180 grade timp de 20 de minute.
O parte din cornuri le-am facut cu glazura alba si va las si voua
reteta aici : zahar pudra 100 gr, un albus de ou si o 1 lingura zeama de lamaie,amestecati
foarte bine toate ingredientele cu mixerul pana ce devine o pasta lucioasa
omogena. Va doresc pofta buna si astept comentariile voastre.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu