sâmbătă, 5 noiembrie 2016

Cornuri de post

Cornuri de post






    Va ofer  aceasta reteta pentru zilele  in care vreti ceva dulce fara multa bataie de cap si cu costuri minime.O puteti face si in zilele de post.
Ingrediente:
-faina 500 gr
-apa calda 250 ml
-drojdie proaspata  25 de gr
-zahar 4 linguri
-ulei 50 ml
- o esenta sau coaja rasa de lamaie
-un praf de sare
     Pentru umplutura eu am folosit gem .
    Jumatate din cantitatea de apa o puneti  intr-un bol mic cu drojdia, zaharul, sarea  si 2 linguri de faina, amestecati pana devine totul omogen si lasati la dospit 10-15 min. Intr-un bol mai mare asezati faina, de preferat cernuta in prealabil, deoarece aluatul facut astfel este mult mai pufos. Amestecati si restul de apa in maiaua rezultata si incepeti sa incorporati faina,tot acum puneti treptat uleiul si esenta.
   Framantati foarte bine pana ce aluatul devine omogen si nelipicios. Lasati la crescut 20 min pana  acesta isi dubleaza volumul.
   Impartiti aluatul in 3 bucati egale din care formati 3 bile. Pe masa infainata  fiecare bila de aluat o intindeti intr-o foaie rotunda de 4-5 mm grosime  si o taiati in 8 triunghiuri egale, puneti umplutura pe margini si rulati cat mai strans cornurile.
   Intr-o tava tapetata cu putina faina sau hartie de copt , asezati cornurile si le  coaceti in cuptorul preincalzit la o temperature de aprox. 180 grade timp de 20 de minute.
   O parte din cornuri  le-am facut cu glazura alba si va las si voua reteta aici : zahar pudra 100 gr, un albus de ou si o 1 lingura zeama de lamaie,amestecati foarte bine toate ingredientele cu mixerul pana ce devine o pasta lucioasa omogena. Va doresc pofta buna si astept comentariile voastre.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu