marți, 8 noiembrie 2016

Varza dulce calita cu afumatura

Varza dulce calita cu afumatura




Varza dulce calita cu afumatura

INGREDIENTE:

- VARZA ALBA 1,5 KG
-1 CEAPA MARE
-1 ARDEI GRAS ROSU
-1 ROSIE MARE SAU 2-3 DIN CONSERVA
- 2 LINGURI PASTA DE TOMATE
- 100 ML  ULEI
-SARE, PIPER SI 2-3 FOI DE DAFIN
-AFUMATURA(OPTIONAL)

MOD DE PREPARARE: 

  Nu este un preparat foarte greu de facut si nici  nu iti ocupa foarte mult timp dar ca sa fim eficienti pregatim legumele dupa cum urmeaza: tocam varza  peste care presaram putina sare si o lasam deoparte deocamdata. 
  Ceapa, ardeiul si rosia le taiem cubulete si le punem la calit in ulei intr-o tigaie incapatoare (daca puneti afumatura, aceasta se taie bucati potrivite si se rumeste  in tigaie prima, se scoate si apoi se pun legumele). 
  Dupa ce am calit legumele punem treptat varza in tigaie pana ce incape toata , amestecam totul bine punem 300-400 ml de apa, foile de dafin si lasam sa fiarba. 
  Cand incepe sa fiarba puneti carnea si apoi pasta de tomate si lasati totul sa fiarba la foc mediu aprox. 30 minute. La final potriviti de sare si piper dupa gust.Serviti cu mamaliguta calda si ardei iute. Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu