Varza murata
Varza murata
Aceasta reteta este dedicata celor ce nu au avut timp pana
acum sa puna varza la murat, este si cazul meu de altfel. Este o reteta veche
cu care nimeni in familia mea nu a dat gres.Suntem mari consumatori, asa ca
reteta mea este pentru un butoi de 120 de litri, iar restul ingredientelor sunt
:
- 60 de kg de
varza alba
-1-2 buc varza
rosie(optional, pentru culoare)
-1 sfecla
-1 telina cu Frunze
- crengute de
cimbru
-crengute de
marar uscat
-50 gr de orez
-100 gr de boabe
de porumb
- 3-4 radacini
potrivite de hrean
- sare de
muraturi
Curatam varza de frunzele stricate de deasupra, scobim usor
in cotor cu un cutit si punem la fiecare varza aproximativ jumatate de
lingurita de sare si o asezam in butoi. Cand am umplut butoiul , punem deasupra
sfecla si telina taiate felii si restul ingredientelor. Saramura se face cu apa
calduta, la 10 litri de apa 10 linguri de sare. In prima saptamana se vantura
in fiecare zi si apoi mai rar pana este gata. Spor la treaba.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu